12:13 / 22.12.2020.

Autor: M.Š./Hina

FIFA opet tuži Blattera

Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo/File Photo

Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo/File Photo

Foto: - / REUTERS

Međunarodni nogometni savez (FIFA) podnio je kaznenu prijavu kantonalnom tužitelju Züricha protiv bivšega predsjednika Seppa Blattera
Međunarodni nogometni savez (FIFA) podnio je kaznenu prijavu kantonalnom tužitelju Züricha protiv bivšega predsjednika Seppa Blattera zbog kriminalnih radnji oko muzeja FIFA-e.

FIFA u tužbi navodi da je za muzej u središtu Züricha potrošen iznos od 500 milijuna CHF (564.59 milijuna USD), iako je prijašnja FIFA-ina administracija uložila 140 milijuna CHF u obnovu i obnovu zgrade. 

- FIFA nije bila u vlasništvu zgrade, a Blatter je sklopio dugogodišnj ugovor o najmu pod vrlo nepovoljnim uvjetima u uporedbi sa standardnim tržišnim cijenama, što će ukupno koštati FIFA-u 360 milijuna CHF do datuma isteka 2045. godine, navodi se u priopćenju.

- To je pola milijarde švicarskih franaka koje je moglo i trebalo usmjeriti u razvoj globalnog nogometa.

Sepp Blatter, koji je bio predsjednik FIFA-e 17 godina, suspendiran je sa svih dužnosti nakon otvaranja kaznenog postupka protiv njega u Švicarskoj prije pet godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!