22:04 / 22.05.2019.

Autor: M.M./Hina

FIFA odustala od proširenja SP-a za 2022. godinu

Gianni Infantino (Aissa/XINHUA/PIXSELL)

Gianni Infantino (Aissa/XINHUA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

FIFA je objavila da će na sljedećem Svjetskom prvenstvu za seniore u Kataru 2022. ipak igrati 32 reprezentacije, a ne 48.
Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je da će na sljedećem Svjetskom prvenstvu za seniore u Kataru 2022. godine ipak igrati 32 reprezentacije, a ne 48 kako je bila želja predsjednika Giannija Infantina.

-
U skladu sa zaključcima studije izvedivosti koju je odobrio Izvršni odbor na svojoj posljednjoj sjednici, FIFA i Katar su istražili sve mogućnosti proširenja broja zemalja sudionica sa 32 na 48 i to uključivanjem susjednih zemalja u organizaciju. Nakon konzultacijskog procesa u koji su bili uključeni relevantni čimbenici, zaključeno je kako se s obzirom na sadašnje stanje takav prijedlog nije moguće realizirati. Stoga na sljedećem kongresu FIFA-e koji će se održati 5. lipnja proširenje neće biti niti predloženo, stoji u priopćenju FIFA-e.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!