FIFA: Na SP-u u Kataru nije bilo namještanja utakmica

23.12.2022.

17:20

Autor: HRT/Hina

Infantino i Messi

Infantino i Messi

Foto: /Kai Pfaffenbach / REUTERS

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je objavila kako na Svjetskom prvenstvu u Kataru nisu pronađene naznake "manipulacija" ili nepravilnosti na utakmicama.

FIFA-ina Radna skupina za integritet je pažljivo analizirala 64 utakmice odigrane na SP-u i pritom nije identificiran niti jedan sumnjivi slučaj, objavila je krovna nogometna organizacija.


Analizirana su legalna tržišta klađenja, provedene su brojne istrage u više jurisdikcija i pregledan je nadzor na mjestima natjecanja kako bi se spriječio bilo kakav pokušaj manipulacija utakmica.


FIFA je navela kako će nastaviti raditi s članovima Radne skupine za integritet u cilju zaštite budućih turnira, počevši od Svjetskog prvenstva nogometašica. Također, će nastaviti razvijati svoje strategije s konfederacijama, udrugama članicama i drugim dionicima u borbi protiv manipulacije utakmicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!