14:09 / 16.09.2020.

Autor: A.M./Hina

FIFA: Klubovi zbog koronavirusa izgubili 14 milijardi dolara

Ilustracija (Foto: Reuters)

Ilustracija (Foto: Reuters)

Foto: - / REUTERS

Globalna pandemija koronavirusa koštala je nogometne klubove u svijetu oko 14 milijardi dolara ili oko trećinu njihove ukupne vrijednosti.
Globalna pandemija koronavirusa koštala je nogometne klubove u svijetu oko 14 milijardi dolara ili oko trećinu njihove ukupne vrijednosti, objavio je Međunarodni nogometni savez (FIFA).
Posebno tijelo FIFA-e došlo je do tog iznosa, u suradnji s mnogobrojnim stručnjacima, koji su ukupnu vrijednost klubova na svijetu procijenili između 40 i 45 milijardi dolara.
Iz FIFA-e upozoravaju da se gubitak od 14 milijardi odnosi na trenutno stanje, dok će gubitak biti i veći ako se pandemija nastavi.
Posebno je pogođena Južna Amerika, gdje se u nekim državama nogomet uopće ne igra, a u teškom stanju su i klubovi u Aziji i Africi. FIFA je već dodijelila pomoć od 1.5 milijardi dolara kako bi se suzbili negativni učinci pandemije, a tu je pomoć koristilo 150 od 211 zemalja-članica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!