FIFA kažnjava Indoneziju

31.03.2023.

15:05

Autor: Hina/HRT/A.V.

FIFA

FIFA

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Svjetsko nogometno krovno tijelo FIFA razmatra sankcije protiv Indonezije nakon što je toj zemlji oduzela prava domaćina Svjetskog prvenstva do 20 godina, rekao je u petak čelnik indonezijskog nogometnog saveza (PSSI) Erick Thohir.

FIFA je ukinula Indoneziji pravo domaćina zbog, kako je dužnosnik PSSI-ja rekao, neispunjenja obveza prema turniru, nakon bijesa nekih političara u većinski muslimanskoj zemlji zbog sudjelovanja Izraela.


FIFA je poduzela akciju nakon što je PSSI rekao da je otkazao ždrijeb za turnir jer je guverner Balija odbio ugostiti izraelsku momčad.


Oduzimanje prvenstva je izazvalo bijes i užas među navijačima i igračima u zemlji jugoistočne Azije koja je luda za nogometom.


Erick je na konferenciji za novinare rekao da najoštrije sankcije koje bi FIFA mogla uvesti uključuju zabranu Indoneziji da se natječe na najvišoj međunarodnoj razini sporta.


- Naporno radim na ponovnim pregovorima s FIFA-om kako bi se sankcije mogle izbjeći, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!