FIFA kaznila Mađarsku zbog rasizma

21.09.2021.

19:13

Autor: K.L./Hina

Mađarska - Engleska

Mađarska - Engleska

Foto: Carl Recine / REUTERS

FIFA je kaznila Mađarski nogometni savez (MLSZ) jednom utakmicom iza zatvorenih vrata i novčanom kaznom od 20.000 švicarskih franaka zbog "rasističkih incidenata" na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2022. protiv Engleske početkom rujna u Budimpešti.

Utakmicu je dobila Engleska sa 4-0, a britanski su mediji izvještavali o rasističkim uzvicima, oponašanju majmunskog glasanja koji su bili upućeni veznjaku Judeu Bellinghamu i napadaču Raheemu Sterlingu.

- Nakon analize svih okolnosti slučaja, posebno ozbiljnost incidenata (rasističke riječi i djela, bacanje predmeta, pirotehnika, blokiranje stepenica), Disciplinski odbor odlučio je da će MLSZ svoje sljedeće dvije domaće utakmice u FIFA-inom natjecanju igrati bez gledatelja, s tim da se kazna za drugu utakmicu odnosi na uvjetno razdoblje od dvije godine, navodi se u priopćenju FIFA-e.

Mađarsku sljedeću kvalifikacijsku utakmicu za SP 2022. igra protiv Albanije 9. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!