21:37 / 15.03.2019.

Autor: A.M./Hina

FIFA drastično proširuje klupski SP, klubovi najavili bojkot

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino

Foto: - / -

Predsjednik FIFA-e je nakon sjednice Vijeća krovne svjetske nogometne organizacije u Miamiju izjavio kako će od 2021. godine zaživjeti klupski SP s 24 kluba.
Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je nakon sjednice Vijeća krovne svjetske nogometne organizacije u Miamiju izjavio kako će od 2021. godine zaživjeti Svjetsko klupsko prvenstvo s 24 kluba. Savez europskih klubova (ECA) je na tu objavu odgovorio kako će bojkotirati tako prošireno natjecanje.
- Ovu smo odluku donijeli nakon procesa konzultacija. Razgovarali smo sa svima, neki su se složili s ovom odlukom, neki nisu. Uvijek imate različita viđenja i pozicije. No, uvjeren sam da će na kraju svi biti vrlo sretni, rekao je Infantino, iako je Europski nogometni savez bio protiv proširenja klupskog SP-a. - Razumijem situaciju u Europi koja je kompleksnija nego na drugim kontinentima, ali u nogometu ne objavljujemo ratove jedni drugima. Uvjeren sam kako ćemo imati dugu i plodonosnu suradnju, dodao je prvi čovjek FIFA-e.
Dosad su na klupskim svjetskim prvenstvima igrali samo kontinentalni prvaci te prvak zemlje domaćina.
Odluka o mogućem proširenju Svjetskog prvenstva s 32 na 48 reprezentacija već od Katara 2022. godine neće biti donesena prije lipnja.
- Ako se dogodi - odlično. Ako se ne dogodi - opet odlično, komentirao je Infantino tu temu.
Vijeće FIFA-e u petak je donijelo i odluku kako će se VAR koristiti i na Svjetskom prvenstvu za nogometašice koje će se igrati u lipnju u Francuskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!