14:30 / 25.07.2019.

Autor: A.M./Hina

Faruk Hadžibegić izbornik Crne Gore

Faruk Hadžibegić (Screenshot: YouTube)

Faruk Hadžibegić (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Bosanskohercegovački trener Faruk Hadžibegić (61) novi je izbornik nogometne reprezentacije Crne Gore.
Bosanskohercegovački trener Faruk Hadžibegić (61) novi je izbornik nogometne reprezentacije Crne Gore, objavio je u četvrtak Izvršni odbor Nogometnog saveza Crne Gore.

Hadžibegić će prvi put voditi reprezentaciju 5. rujna u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske u Podgorici. Samo pet dana kasnije čeka ga i kvalifikacijska utakmica za EURO 2020 protiv Češke također u Podgorici.

Crna Gora je 7. lipnja ostala bez izbornika nakon što je srbijanski trener Ljubiša Tumbaković odbio voditi momčad u utakmici s Kosovom. Istu večer Nogometni savez Crne Gore Tumbakoviću je uručio otkaz.

Hadžibegić je dosada kao trener radio u francuskim klubovima Sochauxu, Troyesu, Dijonu, Bastiji i Valenciennesu, te u španjolskom Betisu i tuskom Gaziantepu, a bio je i izbornik Bosne i Hercegovine.

Hadžibegić je peti izbornik crnogorske nogometne reprezentacije. Prije njega Crnu Goru su vodili Zoran Filipović (2007.-2009.), Zlatko Kranjčar (2010.-2011.), Branko Brnović (2011.-2015.) i Tumbaković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!