11:00 / 31.01.2021.

Autor: HRT

"Faraonski ugovor koji je uništio Barcelonu"

Lionel Messi

Lionel Messi

Foto: Salas / EPA-EFE

Prema pisanju španjolskog dnevnika El Munda, Argentinac Lionel Messi je od posljednjeg ugovora od Barcelone zaradio točno 555.237.619 eura.

Messi je aktualni ugovor potpisao 2017. godine, a istječe ove 30. lipnja. El Mundo donosi ove podatke u jeku snažne financijske krize koja pogađa Barcelonu te objavljuje "faraonski ugovor koji je uništio Barcelonu".

Argentinac ima godišnju zaradu od 138 milijuna eura, a u ugovor su ugrađene dvije fiksne svote. Za produljenje ugovora dobio je bonus od 115.2 milijuna eura, a bonus za "lojalnost" vrijedan je 77.929.955 eura.

To je samo zarada od posljednjeg ugovora u Barceloni, a koji je potpisan u rujnu 2017. godine kad je predsjednik bio Josep Maria Barthomeu.

Ubrzo su uslijedile brojne reakcije na ovu objavu, a kandidat za predsjednika Barcelone Victor Font je napisao: - Messi je zaradio svaki euro koji mu je Barca platila. Nije nas uništio, naprotiv, on je najbolji igrač u povijesti i želimo da ostane s nama zauvijek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!