12:17 / 05.10.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Facebook će prenositi utakmice Copa Libertadoresa

Screenshot: YouTube

Screenshot: YouTube

Foto: - / -

Facebook će od 2019. godine prenositi izravno utakmice Copa Libertadoresa, južnoameričkog ekvivalenta Lige prvaka.
Facebook će od 2019. godine prenositi izravno utakmice Copa Libertadoresa, južnoameričkog ekvivalenta Lige prvaka.

Društvena mreža koja broji 127 milijuna korisnika samo u Brazilu, sklopila je s Južnoameričkim nogometnim savezom (Conmebol) ugovor na četiri godine, no vrijednost ugovora nije otkrivena.

Ugovor se odnosi na ekskluzivan prijenos 27 utakmica koje se igraju četvrtkom u deset južnoameričkih zemalja do četvrtfinala. Facebook će također prenositi 19 utakmica koje se igraju utorkom i srijedom, osim u Brazilu, do finala, ali će se ti susreti moći gledati i na pojedinim televizijskim kanalima. Utakmice će se moći pratiti na Facebook službenoj stranici Copa Libertadoresa.

Facebook, koji je upravo pokrenuo novu videoplatformu Watch, računa da će nogometom brzo privući nove korisnike. Prije par tjedana ta je društvena mreža objavila da je sklopila ugovor za prijenos utakmica španjolske lige u južnoj Aziji, prvenstveno u Indiji, ali i utakmica Lige prvaka i Europske lige u južnoj Americi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!