13:09 / 12.11.2020.

Autor: A.M./Hina

FA traži od britanske vlade posebno dopuštenje za ulazak Islanđana

Engleski izbornik Gareth Southgate (Foto: Reuters)

Engleski izbornik Gareth Southgate (Foto: Reuters)

Foto: - / REUTERS

Engleski nogometni savez (FA) traži od britanske vlade da iznimno dopusti ulazak u zemlju islandskim nogometašima.
Engleski nogometni savez (FA) traži od britanske vlade da dopusti ulazak u zemlju islandskim nogometašima koji sljedeći tjedan trebaju igrati protiv 'Gordog albiona' u Ligi nacija na stadionu Wembley.
Odigravanje utakmice Engleska - Island, koja je na rasporedu sljedeću srijedu, dovedeno je u pitanje zbog zabrane britanske vlade da zabrani putovanja na ne-engeske državljane koji dolaze iz Danske, gdje islandska nogometna reprezentacija igra tri dana prije toga.
Ograničenja u putovanjima povezana su s ograničenjima koja su na snazi zbog širenja koronavirusa s kuna na ljude u Danskoj.
- Tražili smo od britanske vlade da razmotri da engelskoj reprezetaciji dopusti da odigra svoju zadnju utakmicu u Ligi nacija na Wembley stadionu davanjem izuzeća iz ograničenja putovanja islandskoj reprezentaciji, navodi se na stranicama FA.
- U Danskoj će islandski nogometaši biti pod strogim UEFA-inim protokolima u sportskom balonu i bit će testirani na koronavirus prije puta u Englesku. Dogovorili smo se s Islanđanima da će u Englesku doći privatnim charter letom na privatni terminal i imat će pristup samo hotelu i stadionu.
Britanski su mediji pisali o tome da su Albanija i Njemačka razmatrane kao mogući kandidati za odigravanje utakmice, no FA ističe kako je u najboljem interesu Engleske da igra na Wembleyu, a ne u stranoj zemlji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!