17:12 / 15.11.2018.

Autor: A.M./Hina

Englezi promijenili mišljenje: Premier League uvodi VAR od iduće sezone

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od iduće sezone VAR će biti uveden i u elitni razred engleskog nogometnog prvenstva.
Nakon što se video assistant referees (VAR) tehnologija već primjenjuje u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Španjolskoj, od iduće sezone VAR će biti uveden i u elitni razred engleskog nogometnog prvenstva.

Odluku o uvođenju VAR-a donijeli su premierligaški klubovi na sastanku održanom u četvrtak u Londonu, a odluka je donesena jednoglasno.

Liga će sada uputiti formalni zahtjev International Football Association Boardu i Međunarodnoj nogometnoj zajednici, poručili su iz Premiershipa.

Premda su na otoku početkom ove godine uvođenje VAR-a nazvali komičnim i sramotnim, niz sudačkih previda ove sezone natjerao ih je da progledaju. Jedna od posljednjih velikih sudačkih pogrešaka dogodila se prošlog vikenda za vrijeme utakmice Southampton - Watford (1:1) kada je sudac Simon Hooper poništio regularan pogodak Southamptona.

Postigli smo regularan pogodak, da je sudac koristio VAR priznao bi pogrešku. Ako je ovo najbolja i najgledanija liga na svijetu, onda moramo imati i takvo suđenje, ljutio se nakon utakmice napadač Southamptona Chalie Auston.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!