Proslava 150. godišnjice prve međunarodne utakmice

02.11.2022.

13:49

Autor: HRT/Hina

Harry Kane i Billy Gilmour

Harry Kane i Billy Gilmour

Foto: Carl Recine / REUTERS

Nogometne reprezentacije Engleske i Škotske odigrat će u rujnu sljedeće godine prijateljsku utakmicu kojom će se obilježiti 150. godišnjica prvog međunarodnog dvoboja u povijesti.

Engleska i Škotska odigrale su prvu utakmicu dviju reprezentacija 30. studenoga 1872. godine u Glasgowu, ali s obzirom na pretrpani raspored u 2022. godine te stoga što 150. godišnjica pada upravo u vrijeme održavanja ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Katru, susret je pomaknut za 2023. godinu.


Srećom po Engleze i Škote, obje te reprezentacije su na nedavnom ždrijebu kvalifikacijskih skupina za EURO 2024. svrstane u skupine sa po pet reprezentacija, pa se u kalendaru našlo mjesta za odigravanje njihova međusobnog ogleda.


Engleska i Škotska dosada su odigrale 115 međusobnih dvoboja, posljednjeg u skupini na prošlogodišnjem EURU, a dosada je Engleska upisala 48 pobjeda, Škotska 41 uz 26 remija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!