17:55 / 14.11.2020.

Autor: A.M./Hina

Engleski mediji tvrde da će EURO biti održan u Velikoj Britaniji

Ilustracija (Foto:  Action Images via Reuters/Andrew Boyers)

Ilustracija (Foto: Action Images via Reuters/Andrew Boyers)

Foto: - / REUTERS

Velika Britanija mogla bi biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva iduće godine, objavio je Daily Mail.
Velika Britanija mogla bi biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva iduće godine, objavio je Daily Mail.
Europska nogometna federacija (UEFA) i dalje inzistira da se EURO idućeg ljeta održi u 12 gradova diljem Europe, ali sve je veći strah da će to biti nemoguće, pa se istražuju i alternative zbog pandemije Covid-19.
Daily Mail tvrdi da su UEFA i Engleski nogometni savez (FA) u pregovorima o potencijalnom prebacivanju cijelog turnira u Ujedinjeno Kraljevstvo, a utakmice bi se igrale u Engleskoj, Škotskoj i Walesu.
Prije nekoliko dana francuski Le Parisien je objavio kako će se EURO idućeg ljeta održati u Rusiji. Iza Rusije je odlično organizirano Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je priopćio Kremlj redovito se preispituju.
EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.
Podsjetimo, hrvatska reprezentacija će na EP-u igrati u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom, te Škotskom. Utakmica protiv "Gordog Albiona" na raspredu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci bi trebali igrati u Glasgowu.
UEFA je naglasila kako namjerava održati EP u gradovima i na stadionima u skladu s ranijim najavama i objavljenim pripremama.
- Nesigurnosti koje donosi situacija s koronavirusom ne mogu predvidjeti niti kontrolirati ni UEFA ni lokalne vlasti. Previše je rano tvrditi kako će u lipnju ili srpnju postojati neke restrikcije po pitanju organizacije ili nazočnosti navijača. Ukoliko će postojati potreba za promjenom planova tako ćemo i učiniti, no sada nema nikakve naznake niti promjene lokacija održavanja prvenstva, objavila je nedavno UEFA.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!