18:16 / 09.11.2020.

Autor: A.M./Hina

Engleska će možda morati predati Islandu meč Lige nacija

Ilustracija (Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann)

Ilustracija (Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann)

Foto: - / REUTERS

Engleska reprezentacija mogla bi bez borbe izgubiti utakmicu Lige nacija protiv Islanda. Naime, britanske vlasti ne dopuštaju dolaske iz Danske, gdje Islanđani gostuju 15. studenoga.
Engleska nogometna reprezentacija mogla bi bez borbe izgubiti utakmicu Lige nacija protiv Islanda, koja je na rasporedu 18. studenoga na Wembleyju, jer britanske vlasti ne dopuštaju dolaske iz Danske, gdje Islanđani gostuju 15. studenoga.
Očekuje se da će Europski nogometni savez (UEFA) odobriti odigravanje utakmice Danska - Island u Kopenhagenu, unatoč sve ozbiljnijem rastu broja zaraženih novim koronavirusom. To izravno utječe na dvoboj Engleske i Islanda, koji je na rasporedu tri dana poslije, jer britanske vlasti nemaju namjeru napraviti iznimku za islandsku nogometnu reprezentaciju, kad je u pitanju zabrana dolazaka iz Danske.
Prema prijašnjim odredbama Velika Britanija je dopuštala putovanja vrhunskim sportašima koji su dolazili iz područja pogođenih pandemijom, ali nova ograničenja se odnose i na njih.
Pregovori između predstavnika britanske Vlade i Engleskog nogometnog saveza i dalje traju.
Kako je kalendar za ovu sezonu popunjen, a EURO odgođen za ljeto 2021., moguća odgoda dvoboja Engleske i Islanda ne čini se kao moguća opcija, jer za naknadno odigravanje utakmice nema raspoloživog termina.
Osim "tri lava", čini se da će 'žrtvom' britanskih epidemioloških mjera biti i reprezentacija Danske, u koju su za tri predstojeće utakmice, prijateljsku protiv Švedske te protiv Belgije i Islanda u Ligi nacija, pozvana devetorica igrača iz klubova engleske Premier lige. U sadašnjoj situaciji, čini se da nitko od pozvanih neće napustiti Englesku, a radi se i vrataru Kasperu Schmeichelu (Leicester), Pierre-Emileu Hojbjergu (Tottenham), Andreasu Christensenu (Chelsea), Janniku Vestergaardu (Southampton), Jonasu Loesslu (Everton), Henriku Dalsgaardu i Mathiasu Jensenu (Brentford).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!