Džajić ili Vidić novi predsjednik?

27.02.2023.

18:02

Autor: HRT/Hina

Dragan Džajić

Dragan Džajić

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Komisija za provođenje izbora u Nogometnom savezu Srbije potvrdila je u ponedjeljak predsjedničke kandidature Dragana Džajića i Nemanje Vidića, tvrdi agencija Beta.

Počasnog predsjednika Crvene zvezde Džajića za preuzimanje Saveza podržali su svi regionalni savezi (Vojvodina, Kosovo i Metohija, Beograd, istočna i zapadna Srbija). Vidić, bivši kapetan Manchester Uniteda, dobio je potporu nekoliko zastupnika Skupštine.

Vidić je predložio četiri potpredsjednika NSS-a, a jedan od njih je osnivač i prvi čovjek tvrtke 'Nordeus' Branko Milutinović. Na popisu kandidata za potpredsjednike su i bivši srpski nogometni sudac Milorad Mažić, predsjednik Izvršnog odbora RBA banke Petar Jovanović te bivši srpski izbornik Slavoljub Muslin. Vidić planira da, ako pobijedi na izborima za predsjednika FSS-a, u Izvršni odbor kooptira bivše reprezentativce Milana Jovanovića i Danka Lazovića.

Džajić je odlučio da će, ako pobijedi na izborima za predsjednika NSS-a, za potpredsjednike Saveza imenovati Branislava Nedimovića, Janosa Žemberija, Sandra Sremčevića i Branka Zečevića. Nedimović je bivši ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, Žemberi je predsjednik TSC-a iz Bačke Topole, dok će ženski nogomet predstavljati Sandra Sremčević, predsjednica ŽFK Crvena zvezda.

Izborna skupština NSS zakazana je za 14. ožujka u Staroj Pazovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!