12:27 / 27.04.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Direktor Liverpoola: Pokušavamo preživjeti krizu

Stadion Anfield

Stadion Anfield

Foto: Paul Ellis / REUTERS/File Photo

Engleski prvak Liverpool objavio je u utorak da je u 2020. godini ostvario gubitak od 46 milijuna funti (gotovo 53 milijuna eura) prije oporezivanja.

Liverpool je sudjelovao u stvaranju elitnog natjecanja Superlige, ali se, poput ostalih engleskih klubova, brzo povukao iz novog natjecanja, uglavnom zbog pritiska navijača.

Nagađalo se da je Liverpool zbog financijskih poteškoća odlučio ući u Superligu, što sada barem djelomično potvrđuje danas objavljeno financijsko izvješće.

Liverpool je u posljednjih 12 mjeseci zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa izgubio 88 milijuna funti, nakon što je u prethodnom izvješću u ožujku prošle godine objavio gubitak od 42 milijuna funti.

Prema procjenama britanskih medija, ukupni negativni učinak krize, do trenutka kada će se navijači moći vratiti na tribine, mogao bi iznositi čak 120 milijuna funti ili 137 milijuna eura.

- Izvješće pokazuje koliki je utjecaj imala kriza i koliko su glavni financijski prihodi pali. Prije krize bili smo u solidnoj financijskoj situaciji, sada pokušavamo krizu preživjeti opreznim djelovanjem. Možemo biti optimistični u pogledu kraja ove sezone, ali nadam se da će se stvari normalizirati u sljedećoj, rekao je direktor kluba Andy Hughes.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!