18:12 / 05.06.2020.

Autor: Hina

DFL kaznio Sancha i Akanjija zbog novih frizura

Foto: Lars Baron/Pool via REUTERS

Foto: Lars Baron/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Mladi nogometaši su poželjeli nove frizure, ali su zaboravili na stroge zaštitne mjere.
Dvojicu igrača Borussije Dortmund, 20-godišnjeg Engleza Jadona Sancha i 24-godišnjeg Švicarca Manuela Akanjija, kažnjeni su novčano zbog higijenskih mjera propisanih za sve klubove Bundeslige, objavila je u petak Njemačka nogometna liga (DFL). 

Mladi nogometaši su poželjeli nove frizure, ali su zaboravili na stroge zaštitne mjere koje ne dopuštaju kućne posjete frizera i njihov rad bez zaštitne maske, što je oboje vidljivo na fotografijama koje je dvojac objavio na društvenim mrežama.
- Kućni posjet frizera očigledno je kršenje generalnog higijenskog standarda za zaštitu od infekcije, a dodatno se radi i o kršenju medicinskog i organizacijskog koncepta koji je izradila radna skupina DFL-a, stoji u pripćenju o kazni, čija visina nije obznanjena.
Igrači se u roku od pet dana mogu žaliti.
Na postupak dvojice igrača kritički se osvrnuo i sportski direktor 'crno-žutih' Michael Zorc.
- Vrlo otvoreno smo razgovarali s igračima i jasno im dali do znanja kako se trebaju ponašati. Razgovarali smo i s frizerom. Nije mi jasno zašto su, uz sve ostalo, morali i fotografirati, izjavio je Zorc.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!