15:39 / 22.04.2020.

Autor: K.L./Hina

Der Speigel: Bundesliga se vraća 9. svibnja

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Ukinuta su rukovanja i grupne fotografije, a medijsko praćenje utakmica će također biti strogo kontrolirano.
Njemačka Bundesliga nastavit će se 9. svibnja i to bez nazočnosti gledatelja s maksimalno 300 osoba na stadionu, piše magazin Der Speigel.

Der Spiegel tvrdi da je imao uvid u dokument koji je na 41 stranici sačinio Njemački nogometni savez  u suradnji s zdravstvenim vlastima, a sadrži pravila koja moraju omogućiti njemačkom nogometu da se na teren vrati od 9. svibnja, naravno bez publike na stadionima.
U ovom sigurnosnom protokolu opisane su planirane mjere organiziranja dvoboja u vrijeme pandemije koronavirusa, pa tako nema više zajedničkog izlaska na teren, nema više djece koja ih prate na terenu, a niti maskota klubova. Ukinuta su rukovanja i grupne fotografije, a medijsko praćenje utakmica će također biti strogo kontrolirano, s ograničenim brojem novinarskih mjesta. U hotelima u kojima će boraviti klubovi vrijedit će stroga zdravstvena pravila.
U Njemačkoj su prvenstva zaustavljena 13. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!