12:11 / 03.09.2018.

Autor: A.M./HRT

Danski savez očajnički traži igrače voljne zaigrati za reprezentaciju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prije dva mjeseca namučili su Hrvatsku u osmini finala Svjetskog prvenstva, a sad su se praktički raspali.
Prije dva mjeseca namučili su Hrvatsku u osmini finala Svjetskog prvenstva, a sad su se praktički raspali. Danska je u velikom problemu u pokušaju skupljanja reprezentacije za prijateljsku utakmicu sa Slovačkom i kasnije s Walesom u Ligi nacija.

Naime, igrači i nacionalni savez nisu uspjeli postići dogovor oko komercijalnih i marketinških prava. DBU je želio novi ugovor ne bi li prisilio igrače na više sudjelovanja u promotivnim aktivnostima Saveza, ali su ga oni odbili potpisati zbog osobnih sponzorskih ugovora i zatražili su da se postojeći ugovor produži do listopada kako bi mogli igrati u ovoj akciji. Kako je Savez to odbio, rezultat je da se u zračnoj luci jutros praktički nitko nije pojavio za let u Bratislavu, pa se Danska suočava s kaznom UEFA-e ako ekspresno ne okupi momčad za dvoboje sa Slovačkom i Walesom.

Naime, Danci su već imali problema sa ženskom reprezentacijom, koja je bojkotirala kvalifikacijsku utakmicu potkraj 2017. godine, pa je UEFA priprijetila da će ih suspendirati ako se nešto slično ponovi u naredne četiri godine.

Ne želimo pregovarati tako blizu međunarodnih dvoboja, u sličnim okolnostima smo 2015. potpisali sadašnji, jako loš za savez, ugovor, rekao je glasnogovornik Saveza Jakob  Hoyer, koji je objasnio kako će okupiti momčad za utakmice: Ima igrača koji želi igrati za reprezentaciju, rekao je.

Doznaje se da je savez svim prvoligaškim klubovima poslao dopis  u kojem poziva igrače koji žele zaigrati za Dansku da se jave danas u toku dana. No Danska udruga nogometaša pozvala je svoje članove da se ne odazivaju na pozive saveza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!