09:48 / 02.09.2020.

Autor: A.M./HRT

Dan odluke? Messijev otac na razgovoru s predsjednikom Barcelone

Jorge Messi u katalonskoj zračnoj luci (Foto: REUTERS/Nacho Doce)

Jorge Messi u katalonskoj zračnoj luci (Foto: REUTERS/Nacho Doce)

Foto: - / REUTERS

Danas bi trebao biti održan sastanak predsjednika Barcelone Josepa Marije Bartomea s ocem Lionela Messija, Jorgeom Messijem.
Danas bi trebao biti održan sastanak predsjednika Barcelone Josepa Marije Bartomea s ocem Lionela Messija, Jorgeom Messijem, nakon kojeg bi trebalo biti jasnije kako će se rasplesti drama s odlaskom najboljeg nogometaša svijeta iz Barcelone.

Nešto prije osam sati ujutro Jorge Messi sletio je u Barcelonu, gdje ga je dočekao velik broj novinara, a on je samo poručio da "još ništa ne zna".

Messi i njegovi odvjetnici tvrde da Argentinac može besplatno napustiti Barcu iako mu je klauzula o odlasku bez odštete istekla, no argumentiraju da produžena sezona znači da se mora produžiti i taj članak ugovora. Barcelona tvrdi da o tome nema govora te traži 700 milijuna eura odštete za svog najboljeg igrača i zasad ne pokazuje znakove popuštanja. Na stranu kluba stala je i La Liga svojim tumačenjem ugovora, no pitanje je što bi, ako slučaj ode na više instance, odlučila UEFA, pa i Sportski arbitražni sud u Lausannei, koji bi vjerojatno donio konačnu odluku.

Bartomeu želi ponuditi Messiju novi dvogodišnji ugovor, no za dolazak najboljeg igrača svijeta već se pripremio Manchester City, koji mu je, prema pisanju engleskih medija, ponudio nezapamćen ugovor. Postao bi zaposlenik Cityja i tri godine bi odigrao u Manchesteru, a zadnje dvije u filijali u New Yorku. Za pet godina dobio bi nevjerojatnih 700 milijuna eura , uključujući i vlasnički dio u Cityjevoj grupaciji.

Messi je bojkotirao okupljanje Barcelone i obavezno testiranje na koronavirus, zbog čega će ga klub drastično kazniti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!