20:29 / 10.07.2020.

Autor: A.M./Hina

"Dan D" za Manchester City: CAS u ponedjeljak objavljuje odluku

David Silva slavi sa suigračima (Foto: Oli Scarff/Pool via REUTERS)

David Silva slavi sa suigračima (Foto: Oli Scarff/Pool via REUTERS)

Foto: - / REUTERS

Tročlano vijeće Suda za sportsku arbitražu u Lausannei u ponedjeljak će objaviti odluku o žalbi engleskog prvaka Manchester Cityja na dvogodišnju zabranu sudjelovanja u europskim natjecanjima zbog kršenja financijskog kodeksa UEFA-e.
Tročlano vijeće Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei u ponedjeljak će objaviti odluku o žalbi engleskog prvaka Manchester Cityja na dvogodišnju zabranu sudjelovanja u europskim natjecanjima zbog kršenja financijskog kodeksa UEFA-e.
Agencija AFP saznaje da je hitno ročište održano putem video-linka ovih dana, a u ponedjeljak će biti objavljena potpuna pismena presuda, sa svim razlozima i dokazima sudaca.
UEFA je City kaznila u veljači  zbog ozbiljnog kršenja pravila financijskog fair-playa između 2012. i 2016. godine, ali i zato jer uprava Manchester Citya nije surađivala s istražiteljima. Klub je kažnjen s 30 miijuna eura.
Bez nastupa u Ligi prvaka Citya bi izgubio najmanje 127 milijuna dolara prihoda, ne računajući televizijska prava i zaradu od ulaznica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!