18:30 / 26.08.2020.

Autor: I.L./Hina

Daley Blind zadržan u bolnici

Screenshot: twitter

Screenshot: twitter

Foto: - / -

"Nogometaš se osjeća dobro s obzirom na okolnosti", objavio je Ajax.
Branič Ajaxa Daley Blind (30) zadržan je u bolnici na promatranju nakon što se za vrijeme prijateljske utakmice protiv Herthe primio za prsa i spustio na travnjak, a defibrilator umetnut u njegovo tijelo aktivirao je alarm.

Blind se u jednom trenutku primio za prsa i spustio se na travnjak. Liječnici su odmah utrčali na travnjak kako bi mu pomogli, no 30-godišnji branič se ubrzo ustao i sam napustio teren.

Odmah je prevezen u bolnici gdje je zadržan na promatranju.

- Nogometaš se osjeća dobro s obzirom na okolnosti, objavio je Ajax na svojoj web stranici.

- Blind će obaviti dodatne pretrage prije nego što ponovo počne s treninzima, dodali su Nizozemci.

Blind se u prosincu prošle godine nakon utakmice s Valencijom žalio na bolove u prsima, a naknadno je utvrđeno kako ima srčanu aritmiju. Zbog toga mu je ugrađen implantabilni kardioverter defibrilator (ICD) koji ne može spriječiti nastanak aritmija, ali značajno povećava preživljavanje u slučaju pojave aritmija.

Blind je započeo karijeru u Ajaxu, iz kojega je 2014. otišao u engleski Manchester United, a 2018. se vratio među Kopljanike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!