17:28 / 28.04.2020.

Autor: I.L./Hina

D'Hooghe: Nogomet treba pričekati do rujna

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Rješenje će biti kada pronađemo cjepivo", smatra D'Hooghe.
Šef liječničke komisije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Michel D'Hooghe smatra kako se nogometna natjecanja ne bi smjela nastaviti prije 1. rujna.

- Svijet nije spreman za natjecateljski nogomet. Nadam se da se to može vrlo brzo promijeniti i iskreno se nadam tome. Danas nam treba više strpljenja, rekao je D'Hooghe u razgovoru za Telegraph.

- Ovo je najdramatičnija situacija u kojoj smo živjeli od Drugog svjetskog rata. Ne smijemo je podcijeniti, moramo biti realni. Nije stvar u novcu, već o životu i smrti, dodao je.

Njemačka Bundesliga razmatra povratak na terene početkom svibnja, dok u Engleskoj vjeruju kako bi se sezona mogla nastaviti u lipnju. Međutim, D'Hooghe nije toga mišljenja.

- Nogomet je moguć samo ako je kontakt dozvoljen, a izbjegavanje kontakta jedno je od najvažnijih stvari u ovoj epidemiji. Ako jedan od igrača postane pozitivan, cijelu skupinu morate staviti u karantenu. Je li to rješenje za normalno natjecanje?

Šef liječničke komisije FIFA-e smatra kako nogometna zajednica mora biti strpljiva, slušati nacionalne vlasti i poštivati osnovna zdravstvena pravila.

- Samo zato što su lopte možda sterilizirane, to ne znači odjednom da možemo opet igrati nogomet. Ne znamo kada će virus dostići svoj vrhunac u različitim zemljama, bit će različit u svakoj zemlji. Rješenje će biti kada pronađemo cjepivo, zaključio je D'Hooghe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!