12:45 / 27.07.2018.

Autor: K.L./HINA

Cristiano Ronaldo se nagodio sa španjolskim sudom i izbjegao zatvor

Cristiano Ronaldo (Screenshot HRT)

Cristiano Ronaldo (Screenshot HRT)

Foto: - / HRT

Portugalska 33-godišnja nogometna zvijezda Christiano Ronaldo morat će platiti novčanu kaznu od 3,2 milijuna eura i uvjetno će biti osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu.
Portugalska 33-godišnja nogometna zvijezda Christiano Ronaldo morat će platiti novčanu kaznu od 3,2 milijuna eura i uvjetno će biti osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu, što je rezultat nagodbe sa španjolskim sudom u slučaju izvbjegavanja plaćanja poreza, objavilo je španjolsko državno tužiteljstvo u petak. 

Ronaldo je bio optužen za utaju 5,7 milijuna eura poreznog duga. Portugalac je odbacio optužbe kao neutemeljene, ali se na kraju ipak nagodio. Iako je dobio dvogodišnju zatvorsku kaznu, 33-godišnjak neće završiti iza rešetaka, jer mu zakon u Španjolskoj omogućuje da to izbjegne, ali će morati svakodnevno plaćati 250 eura u razdoblju od 48 mjeseci.
Kad se zbroje svi iznosi, Ronaldo bi iz ovog procesa mogao izaći siromašniji za oko 19 milijuna eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!