Cijela uprava Juventusa, uključujući Agnellija, podnijela ostavke!

29.11.2022.

09:07

Autor: A.M./HRT

 Andrea Agnelli i Pavel Nedved

Andrea Agnelli i Pavel Nedved

Foto: Massimo Pinca / REUTERS/File Photo

Cijela uprava Juventusa, uključujući predsjednika Andreu Agnellija, podnijela je ostavke! Do toga je došlo nakon što su poslovne knjige "Stare dame" postale predmet istrage talijanskog tužiteljstva.

Agnelli i dopredsjednik Pavel Nedved, koji je također podnio ostavku, su među predmetima interesa istrage, u čijem je fokusu 16 ljudi, sve redom sadašnji i bivši direktori i zaposlenici torinskog kluba.


Juventus je objavio priopćenje u kojem potvrđuje ostavke i objašnjava ih željom da nova uprava krene u sređivanje situacije u klubu neopterećena ljudima iz sadašnje. Generalni direktor Maurizio Arrivabene dobio je zadatak da ostane na mjestu i vodi svakodnevne poslove dok se ne formira novi upravni odbor, stoji u priopćenju kluba. Sljedeća glavna skupština zakazana je za 18. siječnja, a za novog predsjednika predložen je poslovni čovjek Gianluca Ferrero.


Inače, Juve je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu Serie A, stvorivši gubitak od 254,3 milijuna eura, najveći od svih talijanskih klubova.


Era Andree Agnellija u Juventusu tako je došla kraju. Obilježili su je veliki uspjesi, ali i pad zadnjih nekoliko sezona, neuspjeh u pokušaju pokretanja Superlige, kao i sumnjive financijske transakcije, među kojima se ističu tajni dokumenti potpisani s Cristianom Ronaldom u vrijeme pandemije, koji ukazuju na to da neki klupski računi za 2019., 2020. i 2021. nisu bili provedeni u knjigama. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!