15:18 / 13.09.2018.

Autor: HRT

Chievo kažnjen oduzimanjem tri boda i kaznom od 200.000 eura

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Talijanskom prvoligašu Chievu iz Verone oduzeta su tri boda i mora platiti kaznu od 200.000 eura zbog nepravilnosti u financijskom poslovanju.
Talijanskom prvoligašu Chievu iz Verone oduzeta su tri boda i mora platiti kaznu od 200.000 eura zbog nepravilnosti u financijskom poslovanju, objavio je Talijanski nogometni savez. Sportski sud Saveza je utvrdio da je Chievo, trenutačno zadnji na ljestvici, kriv jer je u razdoblju od 2015. do 2018. godine pumpao cijene mladih igrača koji su dolazili iz drugoligaša Cesene te da je tako ostvario profit od 27 milijuna eura i omogućio si registraciju u Serie A, što inače ne bi mogao. Obje kazne - oduzimanje bodova i novčana kazna - trebaju biti primjenjene tijekom sadašnje sezone, ističe u svom priopćenju Savez koji je donio blažu kaznu s obzirom da je tužiteljstvo tražilo oduzimanje 15 bodova. Predsjednik kluba Luca Campedelli je suspendiran na tri mjeseca, a četiri njegova suradnika na četiri tjedna. Cesena je kažnjena samo suspenzijom u trajanju od šest tjedana za dva njena direktora jer je u stečaju i nema profesionalni status.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!