10:55 / 24.04.2021.

Autor: T.D./HRT

Chelsea izrazio žaljenje zbog pristupanja Superligi

Stamford Bridge/Ilustracija

Stamford Bridge/Ilustracija

Foto: Clive Rose / REUTERS

Ruski vlasnik nogometnog kluba Chelsea, Roman Abramovič, objavio je otvoreno pismo navijačima u kojem izražavaju duboko žaljenje zbog odluke o pristupanju Superligi. 


Iako su se prvi povukli, navijači Chelseaja odmah su krenuli s oštrim prosvjedima, a manje od 48 sati nakon objave o pokretanju natjecanja, klub iz Londona istupio je iz Superlige.

- Vlasnik i uprava razumiju da je uplitanje kluba u takav prijedlog bila odluka koju nismo trebali donijeti. Zbog nje duboko žalimo, objavili su iz Chelseaja. Kažu kako je odluka temeljena na strahu da ne zaostanu za ostalim engleskim i europskim velikanima.

- Nakon povlačenja iz Superlige razgovarali smo direktno s raznim navijačkim skupinama kako bismo saslušali njihova stajališta i brige. Naša je ambicija uvijek bila napraviti Chelsea najboljim klubom na svijetu, kako na terenu, tako i u radu sa zajednicom izvan njega, ističu iz Chelseaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!