10:21 / 22.12.2021.

Autor: HRT/Hina

Celtic zatražio da zimska pauza bude ranije

Celtic

Celtic

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Celtic je zatražio od Škotske profesionalne nogometne lige da predviđena zimska pauza bude ranije od planiranog zbog novih restrikcija vezanih uz epidemiju koronavirusa.

Škotska premijerka Nicola Sturgeon u utorak je objavila da će događaji na otvorenom biti limitirani na 500 ljudi počevši od 26. prosinca i trajat će tri tjedna. To znači da bi se i 'Old Firm' derbi između Celtica i Glasgow Rangersa praktični igrao pred praznim stadionom, a on je na rasporedu 2. siječnja, dok zimska pauza počinje 4. siječnja i traje do 20. siječnja.  


Celtic je podršku dobio i od čelnika Hiberniana i Motherwella. Ako bi ranije počela zimska pauza smanjili bi se gubici od prodaje karata.


Izvršni direktor Motherwella Alan Burrows izjavio je da bi zimska pauza trebala početi odmah:


- Raspored utakmica se može prilagoditi i tako bi navijači imali prilike doći na utakmice u slučaju da se restrikcije smanje. Za vrijeme pauze možemo naše objekte staviti na raspolaganje lokalnim zdravstvenim institucijama da cijepe trećom "booster" dozom što više ljudi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!