18:11 / 20.04.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Čelnik Milana tvrdi da će Superliga biti dobra za klub i nogomet

Čelnik Milana: Superliga će biti dobra za klub i nogomet

Čelnik Milana: Superliga će biti dobra za klub i nogomet

Foto: Ilustracija/Jurica Galoic / Pixsell

Glavni operativac Milana Ivan Gazidis izjavio je da će Superliga biti dobra za njegov klub, ali i za nogomet u cjelini.

Milan je jedan od tri talijanska kluba, uz Juventus i Inter, koji su uz tri španjolske i šest engleskih momčadi odlučile pokrenuti novu europsku Superligu, koja bi trebala konkurirati UEFA-inoj Ligi prvaka.

- Uvjereni smo da će ovo novo natjecanje zaokupiti maštu milijardi nogometnih navijača u cijelom svijetu te da će predstavljati novo, uzbudljivo poglavlje za nogometnu igru, napisao je Gazidis u poruci Milanovim pokroviteljima i komercijalnim partnerima. Superliga će stvoriti vrijednost i podršku za cijelu nogometnu piramidu s brojnijim izvorima financiranja.

Investicijska banka JP Morgan će ubrizgati u novu ligu 3,5 milijardi eura koje će klubovi moći potrošiti na infrastrukturu i oporavak od posljedica koje je ostavila pandemija Covid-19. No, prijedlog osnivanja novog natjecanja pokrenuo je lavine kritika od klubova, nacionalnih liga i saveza u cijeloj Europi.

Gazidis je dodao da Milan ne želi napustiti talijansku Serie A.

- To će i dalje biti najvažnije natjecanje u Italiji tijekom vikenda i Milan će s ponosom ostati u ligi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!