11:49 / 01.09.2018.

Autor: A.M./Hina

Čeferin: VAR u Ligi prvaka od sljedeće sezone

Aleksander Čeferin (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Aleksander Čeferin (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je kako se uvođenje video tehnologije (VAR) u Ligu prvaka planira od sljedeće sezone.
Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je kako se uvođenje video tehnologije (VAR) u Ligu prvaka planira od sljedeće sezone iako još nije isključena mogućnost njezinog korištenja u završnici ove sezone.
Ideja je da se VAR počne koristiti od prve utakmice sljedeće sezone, europskog Superkupa u Istanbulu, izjavio je Čeferin.
Utakmica Superkupa u kojemu će se sastati pobjednik Lige prvaka i osvajač Europske lige odigrat će se 14. kolovoza 2019., a VAR bi se potom trebao koristiti i u utakmicama posljednjeg pretkola Lige prvaka.
Upitan za mogićnost korištenja VAR-a u finalu ovosezonske Lige prvaka koji će se igrati 1. lipnja 2019. u Madridu Čeferin je rekao: Neću isključiti tu mogućnost, ali mislim da se to neće dogoditi. Prvo moramo izabrati pružatelja usluge za VAR.
VAR bi se u Europskoj ligi trebao početi koristiti tek od sezone 2020./2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!