19:29 / 27.01.2021.

Autor: Hina

Čeferin: UEFA se obvezala održati EP u 12 gradova

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin

Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / EPA-EFE

Čelnici Europske nogometne federacije (UEFA) u srijedu su se sastali s predstavnicima 12 domaćina organizatora Eury 2020, na rutinskom sastanku kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom, koji bi se trebao održati na ljeto.

UEFA je ponovila svoju obvezu održavanja EURO-a u 12 gradova prema rasporedu koji je već objavljen.


- UEFA se obvezala održati EURO u 12 prvotno planiranih gradova. EURO je glavno natjecanje reprezentacija u Europi i važan je izvor financiranja za osnovni i širi nogometni razvoj, kazao je predsjednik krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta" Aleksander Čeferin.


Dodao je kako je važno gradovima i vladama domaćinima pružiti što više vremena da formuliraju točnu sliku o tome što će biti moguće u lipnju i srpnju.


- Navijači su veliki dio onoga što nogomet čini posebnim, a to vrijedi za EURO jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo si dopustiti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione, naglasio je predsjednik UEFA-e.


Iz UEFA-e su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.


EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.


Podsjetimo, hrvatska reprezentacija će na EP-u igrati u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom, te Škotskom. Utakmica protiv Gordog Albiona na rasporedu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci bi trebali igrati u Glasgowu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!