13:37 / 03.04.2019.

Autor: A.M./HRT

Čeferin: Protjerati rasizam, seksizam i homofobiju s tribina

-

-

Foto: - / -

Sram me vidjeti ekstremističke pokrete kojima naš sport služi za širenje mržnje i netolerancije, rekao je prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin.
Dinamo je od UEFA-e nedavno dobio oštre sankcije zbog rasističkog navijanja dijela navijača, naletjevši kao "kec na desetku" čelnim ljudima europskog nogometa koji su, pokazala je konferencija o jednakosti u Londonu, odlučili oštro stati na kraj takvim pojavama.

- Sram me vidjeti ekstremističke pokrete kojima naš sport služi za širenje mržnje i netolerancije. Stadion nikada ne smije biti mjesto za izražavanje bolesne nostalgije za fašizmom, a to se i dalje događa, čega se sramim, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin na konferenciji o jednakosti, koja se održava 2. i 3. travnja na Wembleyju.

- Sram me kada s tribina dopiru rasističke, seksističke i homofobne uvrede, a da ljudi pritom nisu svjesni njihove razarajuće snage, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!