Čeferin oštro o novoj ideji Superlige: Očito žive u paralelnom svijetu!

03.03.2022.

13:29

Autor: K.L./HRT

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin

Foto: Antonio Bronic / REUTERS

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin izjavio je na nogometnom poslovnom summitu koji je organizirao Financial Times da održavanje svjetskih prvenstva svake dvije godine nema smisla, a do tog zaključka pomalo dolazi i FIFA.

- Razgovarao sam s predsjednikom Fife Giannijem Infantinom o tome jučer. Ne možemo dozvoliti da nogomet zaostaje na drugim kontitentima, ali moramo biti u svemu zajedno i ne dozvoliti nanošenje štete europskom i južnoameričkom nogometu. Što se mene tiče, od toga neće biti ništa, rekao je Čeferin.

Iz Fife zasad nisu komentirali odustajanje od ideje od SP-u svake dvije godine.

Čeferin se okomio i na moguće novo formiranje Superlige.

Prema medijskim napisima, Real Madrid, Barcelona i Juventus i dalje nisu odustali od te ideje.

- Prvo su krenuli s tim za vrijeme pandemije, a sada čitam da planiraju predstaviti novu ideju u vrijeme rata. Što još mogu reći o tim ljudima? Očito žive u paralelnom svijetu. Kada mi spašavamo igrače, oni razmišljaju o tome. Mogu to predstaviti kao lijepi projekt, davati manjim klubovima novce, ali to je potpuna nebuloza i to oni znaju, zaključio je Čeferin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!