Čeferin: Nema osnove za izbacivanje Bjelorusije

12.10.2022.

12:20

Autor: HRT/Hina

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin

Foto: Yves Herman/File Photo / REUTERS

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin odbacio je kritike na račun odluke da, za razliku od Rusije, Bjelorusija neće biti isključena iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, tvrde njemački mediji.

- Malo je populistički zahtijevati izbacivanje i Bjelorusije. U ovom trenutku ne vidimo razloga za to, rekao je Čeferin u današnjem intervjuu za Sport Bild.


- Ako se stvari promijene, sigurno ćemo reagirati. Političari bi trebali poštovati naše ovlasti odlučivanja. Također ne propovijedamo političarima i vladama što bi trebali učiniti.


Nedavno je njemačka ministrica unutarnjih poslova Faeser (SPD) pisala UEFA-i i, prema novinama Der Spiegel, zahtijevala da se ne samo Rusija, koja vodi agresivni rat, nego i Bjelorusija kao ključna saveznica Rusije, isključe iz svih međunarodnih nogometnih utakmica i turnira.


Bjelorusiji je sada dopušteno sudjelovanje u natjecanjima pod okriljem UEFA-e, ali domaće utakmice moraju igrati izvan zemlje i bez gledatelja. U nedjeljnom ždrijebu za Europsko prvenstvo 2024. Bjelorusija je izvučena u skupinu I zajedno s Andorom, Izraelom, Kosovom, Rumunjskom i Švicarskom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!