Čeferin: Mislim da ćemo imati cjepivo prije početka Eura

25.08.2020.

18:27

Autor: I.D.M./HRT

default error photo
Predsjednik UEFA-e je optimističan, zasad ne razmišljaju o planu B.
- Uvjeren sam da će se Europsko nogometno prvenstvo održati iduće godine, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin koji je u Lisabonu tijekom završnice Lige prvaka dao intervjue za nekoliko velikih medijskih kuća. U razgovoru za SNTV govorio je o planovima za Euro, Ligu prvaka i mogućem povratku navijača na stadione.

- Bit ću optimističan, mislim da ćemo imati cjepivo prije početka Eura. Zasad ne razmišljamo o planu B, čekat ćemo. No, siguran sam da svijet ne može jednostavno stati do iduće godine. To bi imalo velike i katastrofalne ekonomske posljedice.

Hoće li se EURO održati u svih 12 planiranih gradova domaćina?

- Gledajte, zasad su svi potvrdili. I zasad se držimo plana da se igra u 12 zemalja. No, znate, u veljači nismo znali da Eura ove godine neće biti. Spremni smo se prilagoditi bilo kojoj situaciji. Zasad se čini da ćemo igrati po istom sustavu u 12 zemalja. Uvjeren sam da ćemo natjecanje održati iduće godine.

Trajne promjene mogla bi doživjeti Liga prvaka, sustav finalnog turnira koji se igra na jednu pobjedu donio je i neke nove momčadi u završnici.

- To je ključno. Postaje dosadno ako stalno iste momčadi igraju te utakmice. Dogodilo se i prije. Ove godine smo imali Leipzig i Lyon u polufinalu, Atalantu u četvrtfinalu. I oni su bili blizu prolaska u polufinale. Prošle godine imali smo Ajax u polufinalu. Prije toga je bio Leicester City. Još prije i Monaco. Tako da, rekao bih, san je i dalje živ. Kompetitivna ravnoteža funkcionira u određenom dijelu, ali treba još poboljšanja.

I još jedno važno pitanje - kada bi se na stadione mogli vratiti gledatelji?

- To je tužno. Tužno je na stadionu čuti kako treneri viču. Vidim sada da su i golmani dosta glasni. Čujete komentatore. To nije isti nogomet. No, i to je bolje nego ništa. Nadam se da ćemo imati bar dio gledatelja u listopadu. Mislim da možemo početi s tim. Ali samo ako se situacija s koronavirusom ne pogorša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!