14:00 / 24.02.2021.

Autor: HRT/HNS

Čeferin izabrao Rakitića za prvog veleposlanika UEFA-ine zaklade

Ivan Rakitić

Ivan Rakitić

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić postao je prvi veleposlanik  UEFA-ine zaklade za djecu koja podržava projekte za razvoj dječjih prava širom svijeta, objavila je europska krovna nogometna organizacija na svojim službenim stranicama.

Bivši hrvatski reprezentativac i trenutni član španjolskog prvoligaša Seville sudjelovat će u dobrotvornim projektima zaklade i javno promovirati njezinu ulogu.

- Jako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku jer je važna odgovornost osvijestiti ljude da zaklada i glumci mogu puno doprinijeti na ovom području, posebno pomažući djeci da pronađu svoju sreću, rekao je Rakitić.

- Kao otac dvije kćeri, itekako sam svjestan koliko je važno vidjeti osmjeh na dječjem licu, dodao je 32-godišnji veznjak.

Dječju zakladu UEFA vodi prvi čovjek europskog nogometa, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je, kad je imenovan prvi veleposlanik zaklade, ocijenio da je Rakitić više nego samo izuzetan nogometaš.

- On je također čovjek koji izvan terena svojim djelovanjem želi pomoći u promicanju opipljivih promjena za boljitak drugih, rekao je Čeferin.

U pet godina otkako je osnovana UEFA-ina zaklada, oko milijun djece iskoristilo je njezinu široku paletu aktivnosti predstavljenih u sto zemalja na pet kontinenata.

Kroz sport, a posebno nogomet, UEFA-ina zaklada pomaže pružiti nadu djeci iz siromašnih obitelji kako bi mogla postići svoje ciljeve u životu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!