17:02 / 19.05.2020.

Autor: A.M./Hina

CAS će o žalbi Manchester Cityja raspravljati u lipnju

Ulaz na Etihad stadion (Foto: REUTERS/Carl Recine)

Ulaz na Etihad stadion (Foto: REUTERS/Carl Recine)

Foto: - / REUTERS

Sud za sportsku arbitražu najavio je da će o žalbi Manchester Cityja na dvogodišnju zabranu nastupa u europskim klupskim natjecanjima raspravljati od od 8. do 10. lipnja.
Sud za sportsku arbitražu (CAS) je u utorak objavio odluku da će o žalbi Manchester Cityja na dvogodišnju zabranu nastupa u europskim klupskim natjecanjima raspravljati  od 8. do 10. lipnja.
Europski nogometni savez (UEFA) je zabranio Manchester Cityju nastupanje u klupskim natjecanjima pod njegovom ingerencijom u sljedeće dvije godine te kaznio aktualnog prvaka Engleske novčano u iznosu od 30 milijuna eura, nakon što je ustanovljeno da je njegov prihod od sponzora u razdoblju od 2012. do 2016. bio precijenjen.
City je odmah uložio žalbu nakon prvostupanjske odluke, odbijajući navode da su počinjena ozbiljna kršenja pravila, a koja su se odnosila na glavnog sponzora Etihad, državnu zrakoplovnu kompaniju iz Abu Dhabija. U studenome prošle godine njemački magazin Spiegel je objavio da je vlasnik Manchester Cityja, šeik Mansour, uplatio većinu sponzorskog novca za koji se tvrdilo da dolazi od Etihada.
Odluka CAS-a u ovom slučaju bi trebala biti donijeta prije nego što bude napravljen ždrijeb Lige prvaka za sljedeću sezonu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!