Cardiff mora Nantesu platiti dio odštete za Salin transfer

26.08.2022.

19:06

Autor: I.L./HRT/Hina

Emiliano Sala

Emiliano Sala

Foto: Stephane Mahe/File Photo / REUTERS

Cardiff City mora platiti prvi dio odštete Nantesu za prijelaz poginulog argentinskog nogometaša Emiliana Sale koji je smrtno stradao u padu malog zrakoplova kojim je letio prema Cardiffu, odlučio je u petak Sud za sportsku arbitražu (CAS).

Zrakoplov u kojem su bili Sala i pilot putovao je iz Nantesa prema Cardiffu, nakon što je argentinski napadač u siječnju 2019. potpisao ugovor vrijedan 17,7 milijuna eura, a srušio se u Engleski kanal, odnosno La Manche.


Olupina zrakoplova i tijelo 28-godišnjeg nogometaša otkriveni su nakon gotovo tri tjedna potrage.


Cardiff je uložio žalbu na odluku Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koja je velškom klubu naložila da mora isplatiti 6 milijuna eura Nantesu, što je bila prva dogovorena rata odštete. No, u petak je Sud za sportsku arbitražu potvrdio odluku Fife.


- Vijeće CAS-a je utvrdio da je prijelaz igrača iz Nantesa u Cardiff City bio dovršen. Zbog toga što su uvjeti navedeni u ugovoru o prijelazu bili zadovoljeni prije igračeve smrti, Nantes ima pravo na isplatu prve rate odštete, stoji u priopćenju arbitražnog suda.


Iz Nantes su podržali ovakvu odluku CAS-a i poručili da su oduševljeni što je jednogodišnji sudski proces konačno završen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!