Čak 24 reprezentacije unutar radijusa od 10 kilometara na SP-u

26.07.2022.

15:36

Autor: K.L./Hina

Hotel u Dohi, Katar

Hotel u Dohi, Katar

Foto: Hamad I Mohammed / REUTERS

Čak tri četvrtine reprezentacija koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru bit će smješteno u radijusu od 10 km jedna do druge, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Za razliku od prethodnih turnira, sve će reprezentacije boraviti u istom hotelu i koristiti istu bazu za trening tijekom cijelog turnira, čak će svoje treninge dan prije utakmica obavljati u svojim kampovima, a ne na stadionima.

FIFA je objavila kako su 24 od 32 reprezentacije smještene unutar kratke vožnje jedna od druge u blizini glavnog grada Dohe.

- Igrači će imati više vremena za treniranje i odmor tijekom natjecanja, a moći će iskusiti uzbuđenje koje će zavladati zemljom iz mnogo bližeg okruženja, budući da će se kolege igrači i strastveni navijači iz sve 32 nacije okupljati u jednom prostoru, rekao je FIFA-in glavni operativni direktor za World Cup Colin Smith.

Turnir počinje 21. studenog i traje do finala 18. prosinca, a igrat će na osam stadiona.  Reprezentacije će se prijaviti u svoje hotele i trening kampove najmanje pet dana prije prve utakmice.

Hrvatska reprezentacija će na SP-u igrati u skupini F zajedno s Belgijom, Marokom i Kanadom. Svjetski doprvaci će tijekom turnira boraviti u hotelu Hilton Doha.

HNS se prvotno odlučio za hotel Dustin, no potom je odabrao hotel Hilton, jedan od najskupljih i najluksuznijih hotela u Kataru. Do promjene i brze reakcije HNS-a došlo je nakon što je jedna od reprezentacija koja se nije uspjela u ožujku plasirati na SP izgubila pravo rezervacije hotela, a osnovni motiv za takav potez bili su nogometni uvjeti.

- Dusit je izvrstan hotel koji je zadovoljavao sve naše uvjete, no kada se ukazala prilika rezervirati ovaj kamp brzo smo reagirali, napravili inspekcijski posjet i brzo se sve dogovorili s izbornikom i kapetanom koji su podržali tu promjenu. Glavna prednost je trening centar koji je puno bliže hotelu i koji ima bolje uvjete za igrače, a to nam je bio prioritet u izboru, izjavio je u travnju predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!