14:46 / 06.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Bundesliga se vraća u svibnju

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Njemačka planira odobriti nastavak njemačkog nogometnog prvenstva, koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa.
Njemačka planira odobriti nastavak njemačkog nogometnog prvenstva, koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, u svibnju, navodi se u prijedlogu  sporazuma između njemačke kancelarke Angele Merkel i njemačkih regija.

Prijedlog ocjenjuje da je nastavak prvenstva u prvoj i drugoj ligi s ciljem ograničavanja ekonomske štete prihvatljiv i to od datuma koji će biti određen na telefonskoj sjednici u srijedu, a njemački mediji pišu da je to 21. svibnja.

Nastavku natjecanja treba prethoditi karantena od dva tjedna, ako treba u obliku trening kampova, ističe se u prijedlogu.

Njemačka nogometna liga (DFL) već dulje vremena traži da se odobri nastavak prvenstva što je od vitalne važnosti za preživljavanje tog sektora koji u Njemačkoj zapošljava 56.000 osoba. DFL je također predstavio vlastima strogi sanitarni protokol koji se temelji na višestrukim testiranjima za otkrivanje koronavirusa što bi omogućilo nastavak prvenstva uz minimalni rizik.

Njemački ministar zdravlja Jens Spahn ocijenio je da je taj protokol dosljedan te da bi mogao poslužiti i kao model za druge sportove.

Ako se zadnjih devet kola Bundeslige bude moglo igrati, njemački će klubovi sakupiti 300 milijuna eura od prodaje televizijskih prava čime bi mogli malo smanjiti svoje gubitke u trenutku u kojemu je desetak klubova, od njih 36 iz prve i druge lige, na rubu bankrota, pišu njemački mediji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!