15:05 / 07.05.2020.

Autor: T.D./Hina

Bundesliga se nastavlja 16. svibnja

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

DFL želi u svakom slučaju završiti sezonu do 30. lipnja, čak i bez gledatelja, kako bi ispunila obveze prema sponzorima i televizijskim kućama.
Bundesliga će sezonu nastaviti 16. svibnja i tako će postati prva europska liga koja nastavlja s natjecanjima prekinutima zbog panedmije koronavirusa, objavila je u četvrtak Njemačka nogometna liga (DFL) .

DFL je objavila i da će se utakmice igrati uz poštivanje strogog zdravstvenog protokola koji nalaže da nema gledatelja na tribinama, a prvog dana nastavka prvenstva igrat će se nekoliko utakmica među kojima ona između Borussije Dortmund i Schalkea.

I dok nije normalno igrati utakmicu pred praznim tribinama, bilo je ključno nastaviti igrati, izjavio je izvršni direktor DFL-a Christian Seifert poslije razgovora s predstavnicima klubova prve i druge njemačke lige, a nakon što je u srijedu njemačka vlada dala zeleno svjetlo za nastavak Bundeslige.

DFL želi u svakom slučaju završiti sezonu do 30. lipnja, čak i bez gledatelja, kako bi ispunila obveze prema sponzorima i televizijskim kućama. Ranije je upozorila da bi svako daljnje odgađanje ugrozilo egzistenciju nekim klubovima.

- Završnica sezone će biti na kraju lipnja, kazao je Seifert, a najvjerojatniji datumi za to su 27. i 28. lipnja.

Njemačko je prvenstvo prekinuto sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa.

Njemački su klubovi počeli s treninzima sredinom travnja uz poštivanje svih zdravstvenih mjera i mjera socijalnog distanciranja pa čak i testiranja svih igrača i članova stručnog stožera, a igrači su podijeljeni u manje skupine.

Prije prekida prvenstva vodeći na ljestvici je bio minhenski Bayern, u lovu na osmi uzastopni naslov prvaka, sa 55 bodova nakon 25 kola, dok je druga, sa četiri boda manje, bila Borussija, a RB Leipzig treći s 50 bodova. Do kraja prvenstva preostalo je devet kola.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!