Bundesliga i NFL udružuju snage

15.09.2022.

18:21

Autor: HRT/Hina

default error photo

National Football League (NFL) i njemačka nogometna Bundesliga (DFL) objavile su u četvrtak sporazum prema kojem će ove dvije uspješne organizacije surađivati ​​kako bi pomogle u rastu poslovanja na svojim tržištima.

NFL i DFL su već u prošlosti razmjenjivali svoja znanja na raznim područjima, a nakon izbijanja COVID-19, kada su sva sportska natjecanja obustavljena na neodređeno vrijeme, došlo je do intenzivnije razmjene i prijenosa znanja između dvije lige.


Potpisivanjem deklaracije obje će organizacije intenzivirati razmjenu, povećati suradnju u produkciji, emitiranju i programiranju, digitalnim inovacijama i marketingu... Ugovor o partnerstvu potpisali su povjerenik NFL-a Roger Goodell i direktorica DFL-a Donata Hopfen.


NFL će odigrati svoju prvu utakmicu regularne sezone u Njemačkoj na Allianz Areni u Münchenu 13. studenog, a Tom Brady i Tampa Bay Buccaneers će se suprotstaviti Seattle Seahawksima.


Njemačka će biti domaćin jedne utakmice regularne sezone NFL-a svake od sljedeće četiri godine, a igrat će se u naizmjenično u Munchenu i Frankfurtu.


- Veselimo se suradnji s DFL-om u procesu za koji vjerujemo da će biti od obostrane koristi, kazao je Goodell, dok je Hopfen dodala: DFL je uvijek otvoreno surađivala s ligama i organizacijama diljem svijeta na promicanju razvoja sporta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!