Britanska vlada osudila skandiranje Romanu Abramoviču

14.03.2022.

19:12

Autor: A.M./HRT/Hina

Navijači Chelseaja podržali su Romana Abramoviča

Navijači Chelseaja podržali su Romana Abramoviča

Foto: David Klein / REUTERS

Britanska vlada reagirala je te je osudila reakciju jednog dijela navijača Chelseaja koji su na posljednjim utakmicama skandirali Romanu Abramoviču.

Nazvala je britanska vlada takav stav "potpuno neprikladnim i neprihvatljivim". Između ostalih, dio navijača Chelseaja skandirao je ruskom oligarhu, dugogodišnjem vlasniku Chelseaja i vrlo bliskom prijatelju ruskog predsjednika Vladimira Putina na gostovanju kod Burnleyja i to u vrijeme dok je trajao pljesak podrške Ukrajini.


Podsjetimo kako je prošlog tjedna britanska vlada, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je upravo i Abramovič, vlasnik Chelseaja, čija je prodaja zbog toga na čekanju. Privatno vlasništvo i slične tričarije pritom su pomalo zaboravljeni kao donedavno jedan od stožernih koncepata zapadne demokracije.


- Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea sada također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva, navela je tom prilikom britanska vlada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!