10:27 / 11.06.2021.

Autor: T.D./HRT/Hina

Brazilski Vrhovni sud: Copa America može se igrati

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Brazilski Vrhovni sud u četvrtak je jednoglasno odlučio kako Brazil usprkos pandemiji koronavirusa može biti domaćin ovogodišnje Copa Americe koja počinje u nedjelju. Svih 11 članova Vrhovnog suda složilo se kako lokalne vlasti četiriju saveznih država u kojima bi se trebale igrati utakmice mogu same odlučiti o tome hoće li ugostiti turnir ili ne, a kako su guverneri svih tih država saveznici predsjednika Jaira Bolsonara, koji se založio za preseljenje turnira iz Argentine i Kolumbije u Brazil, odluka o održavanju turnira čini se sigurnom.

Ovakvom svojom odlukom Vrhovni sud je odbacio prijedlog Brazilske socijalističke stranke i sindikata metalnih djelatnika koji su tražili zabranu održavanja turnira zbog straha od širenja virusa.

Brazil je u srijedu zabilježio 2693 smrtna slučaja vezanih uz zarazu s koronavirusom unutar 24 sata što je najveći broj smrti od 5. svibnja.

Ovogodišnja Copa America, koja će se igrati do 10. srpnja, igrat će se bez gledatelja na stadionima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!