19:00 / 21.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Borussiju Mönchengladbach bodrit će 13.000 kartonskih navijača

Kartonski "navijači" na stadionu Borussije Moenchengladbach (REUTERS/Thilo Schmuelgen)

Kartonski "navijači" na stadionu Borussije Moenchengladbach (REUTERS/Thilo Schmuelgen)

Foto: - / REUTERS

Mönchengladbach je i 11. ožujka, prije prekida prvenstva, odigrao utakmicu bez navijača.
Njemački prvoligaš Borussia Mönchengladbach će na tribine svog stadiona u subotu na utakmici protiv Bayer Leverkusena postaviti 13.000 kartonskih navijača.

Mönchengladbach je i 11. ožujka, prije nego je prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa, odigrao utakmicu bez navijača.

Jedna od navijačkih skupina kluba "Fanprojekt Mönchengladbach" je došla na ideju da na tribine stavi kartonske navijače u prirodnoj veličini s njihovim fotografijama kako stadion ne bi djelovao prazno.

Vlasnici godišnjih ulaznica imat će čast da njihova fotografija bude na tribini na njihovom stalnom mjestu.

- Uredit ćemo blizu 13.000 fotografija, a primili smo gotovo 20.000 narudžbi, izjavio je vođa skupine Thomas Ludwing.

- To je lijepa akcija koja će pridonijeti atmosferi na stadionu. Nogomet bez navijača nije pravi, kazao je sportski direktor kluba Max Eberl.

Gladbach je trećeplasirana momčad njemačkog prvenstva i za vodećim minhenskim Bayernom zaostaje šest bodova. Prošli vikend u nastavku njemačkog prvenstva nakon dva mjeseca pauze Borussia Mönchengladbach je pobijedila Eintracht s 3-1.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!