Borussia dobila šokantan račun za struju, uvodi mjere štednje

06.10.2022.

09:58

Autor: A.M./HRT

Westfalenstadion, dom Borussije Dortmund

Westfalenstadion, dom Borussije Dortmund

Foto: . / Shutterstock.com

Drastično povećanje cijena električne energije u Njemačkoj velikim potrošačima znači razlike koje se mjere u milijunima. Tako je Borussia Dortmund dobila račun od 10 milijuna eura!

Nogometni stadioni veliki su potrošači električne energije. Dortmunđani su dosad plaćali oko četiri milijuna eura godišnje, a prema novom izračunu račun za struju uvećat će im se za čak šest milijuna. Zbog toga je klub odlučio dati sve od sebe da smanji potrošnju.


- Naš je cilj srezati potrošnju struje za 15 do 20 posto, rekao je član upravnog odbora Carsten Cramer.


Praktični Nijemci već su osmislili plan. Stadion neće više biti osvijetljen noću, intenzitet svijetla će se smanjiti maksimalno moguće za vrijeme utakmica te će se reflektori koristiti samo onda kad je stvarno potrebno.


Video zid će biti uključen samo za vrijeme domaćih utakmica, grijanje terena također će biti reducirano, a razmatra se da čak i hladnjaci na stadionu budu upaljeni samo neposredno prije i poslije utakmica. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!