Bordeaux možda ipak ostane u Ligue 2

25.07.2022.

15:36

Autor: HRT/Hina

default error photo

Francuski nacionalni olimpijski i sportski odbor (CNOSF) dao je u ponedjeljak pozitivno mišljenje da Bordeaux ostane u Ligue 2, što mora potvrditi i Izvršni odbor Francuskog nogometnog saveza (FFF).

- To je povoljna odluka, pozdravljamo je. Olakšanje je očito, ali nije kraj, rekao je klupski izvor za AFP.


Ako FFF prihvati mišljenje CNOSF-a, Bordeaux, koji je administrativno ispao u treću ligu, službeno će ostati u L2 i moći će započeti sezonu u subotu protiv Valenciennesa.


Šesterostruki prvak Francuske, je prošle sezone završio na dnu Ligue 1 i ispao je u drugi razred francuskog nogometa. Međutim, zbog dugova od oko 40 milijuna eura, klub je degradiran u treću ligu.


Klub nije uspio uvjeriti financijsko nadzorno tijelo francuskog nogometa DNCG da će moći ispuniti svoje financijske obveze u nadolazećoj sezoni.


Međutim, klub, koji je od prošle godine u vlasništvu poduzetnika Gerarda Lopeza, se žalio na presudu i čini se, na dobrom je putu da ipak ostane drugoligaš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!