Boban: Ibrahimović je jedinstven, a Superliga je mrtva!

24.08.2022.

17:41

Autor: HRT

default error photo

Legendarni hrvatski nogometaš i legenda Milana, a danas šef nogometa u UEFA-i Zvonimir Boban govorio je o raznim temama u velikom intervjuu za talijanske novine La Gazzetta dello Sport.

Najvažnija stvar u kojoj je Boban bio uključen za vrijeme rada u krovnoj nogometnoj organizaciji je borba protiv Superlige, danas naglašava da je ta ideja mrtva: 


- Superliga je bila apsurdan plan, koji je umro za dva dana. Točnije, nikada nije ni zaživio.  Svaka ideja koja uključuje odstupanje od tradicionalnih vrijednosti vezanih uz sport je osuđena na propast. Nogomet pripada svima i Superliga je bila pogrešan smjer, koji je propao točno onako kako je i zaslužio.


Boban je govorio i o uvođenju VAR-a:


- Kritike na početku su bile logične, ali kasnije sa svim poboljšanjima, svaka kritika nema intelektualno uporište. VAR nije promijenio nogomet, VAR je samo učinio nogomet pravednijim, očistio ga je. To je postala zaštita za suce, koji rade pogreške.  Teško je sada uopće razmišljati o nogometu bez VAR-a. 


Milan je osvojio prošle sezone prvi Scudetto nakon dugo godina, a Boban ga je ranije napustio te se nije na najljepši način rastao od tadašnje uprave kluba :


- Učinio bih sve isto kao i tada. To je stvar principa i dostojanstva. Ne smatram se svecem i žao mi je što se to dogodilo, ali sam ponosan. 

Veliku ulogu u osvajanju naslova uz trenera Piolija imao je i legendarni Zlatan Ibrahimović


- Svi mi navijači Milana ćemo Zlatanu biti zahvalni vječno. Dobro ste rekli, Zlatan je sve promijenio, sve je promijenio, Ibra je jedinstven.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!