Bivši predsjednik Intera na čelu Indonezijskog nogometnog saveza

16.02.2023.

11:06

Autor: A.M./Hina

Erick Thohir

Erick Thohir

Foto: Issei Kato / REUTERS/File Photo

Bivši predsjednik talijanskog nogometnog velikana Intera iz Milana Erick Thohir imenovan je novim predsjednikom Indonezijskog nogometnog saveza (PSSI).

Thohir, koji je i ministar u indonezijskoj vladi zadužen za upravljanje državnim poduzećima, dolazi na dužnost predsjednika PSSI-ja četiri mjeseca nakon tragedije na stadionu Kanjuruhan u Malangu kad aje zbog bačenog suzavca u stampedu smrtno stradalo 135 osoba.


U svom uvodnom govoru kao predsjednik PSSI-ja Thohir je najavio kako mu je primarni zadatak u Indoneziju donijeti "sigurne i zabavne nogometne utakmice".


Osim problema s lošom infrastrukturom i navijačkim neredima, indonezijski nogomet je stigmatiziran i skandalima vezanim uz namještanje utakmica.


Veliki test Thohir će imati već od 20. svibnja do 11. lipnja kada će Indonezija biti domaćin Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!